Borna Filic/PIXSELL

UPOZORENJE DRUGOG STUPNJA: Hrvatska na udaru olujnog nevremena

Meterološki Institut Estofex upozorava na oluju koja bi mogla pogoditi područje Slovenije, Crne gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Izdali su upozorenje razine 2 prema kojem nas očekuju oluja, obilne padaline, zahlađenje i jak vjetar.

Prema prognozi Estofexa, nevrijeme će početi sredinom dana, a poboljšanje se očekuje tek u četvrtak.

Pogoršanje vremena već je stiglo u pojedine dijelove zemlje, pa su tako valovi  poplavili neke ulice na otoku Pagu.

U Rijeci je jutros oko 5 počelo jako grmljavinsko nevrijeme pa je nastao opći potop koji je trajao par sati. Jako nevrijeme pogodilo je i Starigrda Paklenicu gdje je jako nevrijeme bilo praćeno tučom.

Opasno nevrijeme

Upozorenje razine 2 izdano je za Hrvatsku i susjedne zemlje. Razina 2 je upozorenje koje označava opasno vrijeme koje prate olujni pljuskovi i jak vjetar.

Promjenu vremena najavio je i DHMZ koji najavljuje kako će danas biti promjenljivo i malo svježije, osobito u unutrašnjosti. Mjestimice će biti kiše, te pljuskova s grmljavinom, ponajprije na kopnu te sjevernom Jadranu. Samo će se u Dalmaciji zadržati vruće i djelomice sunčano, no u drugom dijelu dana je i tamo moguć pokoji grmljavinski pljusak.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu jaka bura, na krajnjem jugu slabo jugo.

Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 23 i 29, na Jadranu do 32 °C.

Komentiraj