HINA/ Mario STRMOTIĆ

Uoči četvrtog pokušaja ovrhe mali Cesare završio u bolnici

Devetogodišnji Cesare Avenati, koji bi u utorak odlukom suda trebao biti oduzet majci Nini Kuluz i predan ocu iz Italije, u ponedjeljak je završio u bolnici. Radi se o četvrtom pokušaju ovrhe nad djetetom, a danas je zatražena nova odgoda.

“Događa se ono na što psihijatar koji ga prati upućuje već pune dvije godine: nebrojeno puta je izjavio da će ovrha kod njega izazvati traumu ravnu gubitka života”, kazala je u ponedjeljak ispred zgrade Općinskog suda u Slitu Vanja Kuluz, sestra dječakove majke, kako prenosi tportal.

Ispred zgrade suda došla je, zajedno s dvadesetak prijatelja, kako bi razgovarali s predsjednicom suda Marinom Boko i predali joj peticiju, na kojoj se nalazi oko deset tisuća potisa. Boko ih je odbila, dodavši da na sud dođu u srijedu, dan nakon zakazane ovrhe.

U utorak će se na splitskim Pujankakma održati novi prosvjed protiv ovrhe dječaka. Zbog ‘sigurnosti javnih službenika’ policija je prosvjed pomaknula stotinjak metara od zgrade u kojoj dječak živi s majkom Ninom Kuluz.

Komentiraj