Unison podržao zaposlenike Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Unison -Hrvatski glazbeni savez, kao krovni savez glazbenih udruga u Hrvatskoj, čiji su osnivači Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika (HUOKU) i Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) podržao je zaposlenike Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Unison u priopćenju navodi da je u utorak održana sjednica odbora na kojem je podržan dopis HUOKU-a naslovljen na Ministarstvo kulture i medija. “Sa zabrinutošću smo pročitali sve elemente u dopisu, u kojem je navedeno da se veći broj zaposlenika HNK Zagreb, a ujedno i članova HUOKU-a, zbog neadekvatne primjene zaštitnih mjera, u proteklom razdoblju na radnom mjestu zarazio virusom COVID-19”, navode.

Ističu da se pridružuju odršci zaposlenicima Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u njihovom zahtjevu da se utvrde sve relevantne činjenice vezane uz provođenje mjera koje je donio Nacionalni stožer Civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Umjetnici HNK ustraju: “Mjere se nisu provodile, očekujemo ostavku Vrgoč”

Teške optužbe u HNK: Intendanticu Vrgoč prijavljuju za “ubojstvo iz nehaja”

Komentiraj