UNICEF pokreće kampanju za pomoć djeci i obiteljima

Press/UNICEF

 

Organizacija Ujedinjenih naroda i međunarodni fond za djecu UNICEF je pokrenuo kampanju kojom će pružiti podršku obiteljima i djeci, hrvatskim institucijama i zdravstvenim djelatnicima.

Uz već uspostavljeno održavanje škole na daljinu od strane hrvatske vlade i nadležnih institucija te nedavno najavljene ekonomske mjere, UNICEF će osigurati psihosocijalnu pomoć djeci i obiteljima, koja će dobiti daljnje obavijesti gdje je pravovremno zatražiti.

Donacije će osigurati zaštitnu opremu za zdravstvene djelatnike za respiratore i medicinsku opremu za najugroženije pacijente, dezinficijense i higijenske potrepštine,  stručne smjernice za zaštitu od širenja pandemije, kao i panike i lažnih vijesti, nastavak obrazovanja posebno za djecu bez pristupa internetu te psihosocijalnu pomoć za najranjiviju djecu i obitelji.

Organizacija poznata po djelovanju za dobrobit djece i socijalno ugroženih skupina brine i za provjerene informacije i stručne smjernice potpore hrvatskim institucijama kako bi im pomogla u sprečavanju daljnjeg širenja virusa.

Sve informacije i pojedinosti o kampanji potražite na službenim internetskim stranicama UNICEF -a. 

Komentiraj