Unatoč željama navijača Xavi neće preuzeti Barcelonu

 

Igračka legenda Barcelone Xavi Hernández (40) ipak neće preuzeti “blaugranu” budući da je potpisao novi jednogodišnji ugovor s katarskim prvoligašem Al-Saddom, objavili su britanski mediji.

Navijači, ali i vodstvo Barce, ponadali su se da bi Xavi mogao naslijediti Quiquea Setiena odmah po završetku sezone, posebice nakon što je nedavno izjavio da bi u bliskoj budućnosti mogao postati trener katalonskog kluba. No, morat će pričekati još barem godinu dana, budući da je Xavi produžio suradnju sa Al-Saddom, kojeg vodi od svibnja prošle godine i s kojim je osvojio dva trofeja, superkup (2019) i katarski kup (2020).

Xavi spada među najveće igračke legende kluba u kojem je od svoje 11. godine. Za prvu momčad je u 17 sezona skupio 767 nastupa, te je sa Andrésom Iniestom bio ključni dio veznog reda Barce, koja je u tom razdoblju osvojila četiri Lige prvaka i osam naslova u španjolskom prvenstvu. Barcelonu je napustio 2015. te je igračku karijeru nastavio u Al Saddu, u kojem ju je i okončao prošle godine, a nakon toga odmah se posvetio trenerskom poslu.

Komentiraj