Ukrajinski prosvjednici oslobodili Sakašvilija iz policijskog pritvora

Nakon što ga je u utorak privela ukrajinska policija, bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili, uz pomoć svojih pristaša, pobjegao je iz policijskog pritvora, javlja Washington Post.

Maskirani ukrajinski policajci odveli su Sakašvilija iz njegove stambene zgrade, nakon što je dva sata prijetio da će se baciti sa krova zgrade. Kombi u kojem su ga kijevski policajci pokušali odvesti u pritvor blokirali su prosvjednici, sve je trajalo nekoliko sati. Sakašvili je na kraju oslobođen, te se ponovno obratio svojim pristašama porozivajući ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka.

“Pozivam vas da započnete mirne prosvjede protiv Porošenka, ne bojte se ničega”, rekao je gomili Sakašvili.

Podsjetimo, policija je jutros stigla pred njegov stan kako bi obavila pretres, koji je naložen zbog sumnje da je Sakašvili sudjelovao u prosvjedima održanima prošle nedjelje, na kojima je zatražena ostavka predsjednika Petra Porošenka.

Sakašvili se, prema pisanju medija, popeo na krov zgrade i zaprijetio da će se baciti ako ga policija uhiti. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci i Hitna pomoć. S bivšim gruzijskim predsjednikom pregovaralo se dva sata, a potom se Sakašvili predao policiji.

Sakašvili je ranije ove godine stigao u Kijev, te izbjegava povratak u Gruziju. Njegova ‘bivša’ domovina traži njegovo izručenje zbog optužbi za korupciju.

Komentiraj