Ukrajinci tvrde da su uništili bazu zloglasnih plaćenika Wagnera i most kod Melitopolja

Ukrajina je u ponedjeljak objavila da je uništila bazu paravojne skupine Wagner, čije vojnike se optužuje da se bore na strani ruske vojske, te da je uništila most kod okupiranog grada Melitopolja.

Po guverneru Luhanske oblasti, na istoku Ukrajine, Wagnerova baza u gradu Popasni “uništena je preciznim pogotkom”. Napad se dogodio u nedjelju, objavio je na Telegramu Sergej Hajdaj.

Ukrajinske vlasti objavile su i da su proukrajinski saboteri digli u zrak željeznički most kod Melitopolja, u regiji Zaporižje.

“Jedan željeznički most manje jugozapadno od Melitopolja znači da neće više biti vojnih vlakova s Krima”, objavio je na Telegramu gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov.

Ukrajina je zadnjih tjedana napala nekoliko mostova, većinom u okupiranoj Hersonskoj oblasti u kojoj tvrdi da provodi protuofenzivu u sklopu koje su oslobođeni deseci sela i sada prijeti ruskim snagama koje su prešle Dnjepar.

U regiji Odese, na Crnom moru, u ponedjeljak je poginulo troje civila, a dvoje je ozlijeđeno dok su se kupali na plaži u Zatoki u eksploziji “nepoznate eksplozivne naprave”, objavile su regionalne vlasti.

Tijekom jutra, u ruskom bombardiranju Harkiva, drugog grada po veličini u zemlji, poginula je najmanje jedna osoba, a šestero je ozlijeđeno, po mjesnoj policiji.

U Crnom moru kod Odese eksplodirala naprava. Poginula tri muškarca

Komentiraj