UKIĆ: “Uzbuđen sam, jedva čekam zaigrati”

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić danas je, zajedno s izbornikom Veljkom Mršićem, najavio sutrašnji susret protiv Švedske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

“Mislim da je u prošlom ciklusu bilo puno negativnih stvari koje su utjecale na našu ekipu. Momci koji su tu imaju iskustvo i kvalitetu, sad samo moramo napraviti sve da pobijedimo, tko god da je na drugoj strani, ne moramo se opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima” kazao je kapetan i komentirao grupu u kojoj je Hrvatska.

“Grupa je zahtjevna, sve tri reprezentacije imaju određenu kvalitetu i pojedince koji igraju na visokom nivou. To su reprezentacije koje te u jednom danu, ako nisi na razini, mogu pobijediti i doma i u gostima. Naravno, također mislim da su i sve te ekipe pobjedive, nema smisla sad ulaziti u detaljne analize. Generalno mislim da ako smo mi pravi, sve možemo pobijediti, ali svaku bahatost ili loš dan ti protivnici neće propustiti kazniti”, naglasio je.

Ukić se vratio u reprezentaciju nakon 2017. godine. “Uzbuđen sam, jedva čekam zaigrati, jako sam pozitivan oko svega i jedva čekam sutra 18 sati i početak utakmice”, kazao je novinarima.

Smatra da mu je iskustvo veliki adut. “Imamo dosta igrača koji su gotovo pa debitanti u reprezentaciji, dobro će im doći da imaju nekoga tko im može reći nešto na račun svog dobrog ili lošeg iskustva u karijeri. Imaju oni puno želje, to nije upitno, ali prava poruka u pravom trenutku može ih napraviti još boljima”, kaže kapetan.

Komentiraj