UHVAĆEN U LAŽI: Policija dokazala da novinar Sun-a nije prošao kroz Hrvatsku bez kontrole

FaH

Jedan istraživač britanskog The Sun-a tvrdi kako je od Turske do Pariza stigao bez da je ikome pokazao ijedan dokument. Posebno je interesantan dio vezan kroz njegov prolazak kroz Hrvatsku, a gdje tvrdi da se od granične policije sakrio u WC-u vlaka.

Emile Ghessen tvrdi da je, što radi loše kontrole, a što radi njegove lukavosti, od Turske do Pariza stigao bez da je ikome pokazao ijedan dokument.

U MUP-u tvrde drugačije, a o slučaju se na svom Facebooku oglasio i ministar Ranko Ostojić.

“Drago mi je kad policija brzo pronađe lažove …tkz. Profesionalne novinare…i uhvati ih u laganju….o skrivanju u wc…gdje mu je mjesto…kao i novini koja ga drži…”, napisao je Ostojić.

Novinara je jučer demantiralo i ravnateljstvo policije.

“Ravnateljstvo policije oštro demantira dio teksta objavljen na web portalu britanskog lista The Sun, u sklopu kojega je objavljeno kako je novinar lista prošao kroz Republiku Hrvatsku, a da pritom nad njim ni u jednom trenutku nije obavljena granična kontrola od strane hrvatske policije.

Naime, radi se o neistinitim i netočnim tvrdnjama jer je hrvatska granična policija evidentirala Emilea Pierrea Ghessena 23.11.2015. u 14:10 sati na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik pri ulasku u RH, dok ga je 24.11. u 17:20 sati evidentirala na aerodromskom graničnom prijelazu Zagreb (ZL Pleso) na izlazu iz RH.

Kao dokaz tome objavljujemo i sken putovnice napravljen prilikom granične kontrole. Za svaku je osudu iznošenje ovakvih neistinitih i zlonamjernih tvrdnji kojima se nanosi šteta ne samo ugledu hrvatske policije, nego i Republici Hrvatskoj prikazujući ju nesigurnom zemljom”, stoji u demantiju

Komentiraj