Uhićen Nijemac osumnjičen za prodaju oružja napadaču iz Muenchena

EPA/PAUL ZINKEN

Njemačka policija uhitila je u utorak naoružanog 31-godišnjeg muškarca koji se tijekom policijske istrage hvalio da je nabavio pištolj Glock 178 napadaču koji je 22. srpnja u Muenchenu ubio devetero ljudi, objavile su vlasti.

Muškarac čije ime nije objavljeno uhićen je u Marburgu, oko 100 kilometara sjeverno od Frankfurta, nakon što su ga vlasti kontaktirale na takozvanom “dubokom internetu”, glumeći da su zainteresirani za kupnju automatskog oružja i pištolja Glock za 8 tisuća eura.

Osumnjičeni je identificiran tijekom istrage o 62-godišnjem računovođi sa sjevera Njemačke i tinejdžeru iz savezne pokrajine Hessen koji su ilegalno kupovali oružje.

Tijekom policijske akcije osumnjičeni se hvalio kako je prodao pištolj napadaču iz Muenchena tijekom susreta u Marburgu 20. svibnja, dok mu je na drugom sastanku 18. srpnja prodao streljivo.

Osamnaestogodišnji napadač ubio je u Muenchenu devetero ljudi, te izvršio samoubojstvo.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere prošlog je tjedna najavio sigurnosne mjere kojima se želi povećati sigurnost građana nakon niza terorističkih napada koji su proteklih mjeseci pogodili Njemačku.

Komentiraj