Uhićen muškarac koji je uznemirio javnost jer je smrću prijetio premijeru i članovima vlade

Autor:

06.07.2023.,Zagreb, pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovica, odrzana  je 233. sjednica Vlade RH. Nakon sjednice Vlade RH, premijer Andrej Plenkovic odrzao konferenciju za novinare.  Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja i međunarodne policijske suradnje, 63-godišnjak osumnjičen za prijetnje smrću predsjedniku i članovima vlade predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Policija je u četvrtak priopćila da su osumnjičenog državljanina Hrvatske i SAD-a predali pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu.

Dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja zbog sumnje da je počinio još nekoliko istovrsnih kaznenih djela.

Prijetnja telefonom

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je osumnjičeni 12. svibnja telefonom nazvao operativno dežurstvo jedne zagrebačke policijske postaje te uputio prijetnju ubojstvom predsjednika i članova vlade “u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika”.

“To je za posljedicu imalo pojačanu uznemirenost javnosti kroz medijsko izvještavanje o postojanju opasnosti po život i osobnu sigurnost članova Vlade Republike Hrvatske te angažman većeg broja policijskih službenika”, navode u priopćenju.

Istog dana, 20-ak minuta kasnije, 63-godišnjak je nazvao i šibensko-kninsku policiju uputivši “prijetnju ubojstvom predsjednika Vlade RH i drugih sadašnjih i bivših državnih dužnosnika, u svezi s njihovim radom i položajem državnih dužnosnika. Uz prijetnje, vrijeđao je i policijske službenike”, kažu u policiji.

Kompleksno istraživanje

Ističu da se radi se o kompleksnom kriminalističkom istraživanju jer se osumnjičeni 63-godišnjak nalazio izvan Hrvatske te se koristio sofisticiranom tehnikom kako bi prikrio svoj identitet i stvarnu lokaciju s koje je upućivao pozive.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u četvrtak da je do jučerašnjeg uhićenja osumnjičenog u Zadru dovela i suradnja s američkim sigurnosnim službama.

POGLED IZBLIZA: Glup, gluplji, hrvatska vlada

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.