Uhićen Filip Korać, jedan od šefova Zemunskog klana

Autor:

Screenshot Krik.rs

Čuveni srpski kriminalni šef Filip Korać, uhićen je u petak u Mađarskoj. Korać je uhićen po nalogu francuske policije.

Koraća Francuska traži zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko Sky aplikacije. On je, inače, jedan dio života živio u Francuskoj.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je također raspisala međunarodnu tjeralicu za njim zbog trgovine drogom.

U Hrvatskoj Korać je prošle godine osuđen na uvjetnu kaznu zbog falsificiranja putovnice.

Jedina zemlja koja se, čini se, ne interesira za njega je Srbija – čiji je državljanin. Koliko je poznato, ne postoji nijedna potjernica za Koraćem koja je raspisana u toj državi.

Korać je, inače, naslijedio upravljanje nad kriminalnom grupom od čuvenog kriminalca Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španjolskoj 2012. godine.

Koraćeva grupa Zemunski klan je sudjelovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju.

Borio se na strani Škaljarskog klana, a protiv Kavačke grupe. Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio najprije Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a potom Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja. S ovom grupom Korać se borio i oko prevlasti nad tribinama na stadionu „Partizana“.

Belivuk i suradnici planirali su i Koraćevo ubojstvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih suradnika, preko Skya mu slali fotografije unakaženog tijela njegovog suradnika i pokušavali ga namamiti kako bi ga likvidirali, piše Krik.rs.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.