VIDEO: UGROŽENE KUĆE Požari i dalje bijesne Istrom

I dalje gori na području Istre, vatra se nedaleko Baderne približila kućama, doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dine Kozlevca.

Požar na području Plominske gore koji je progutao više od 600 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja jutros je najprije lokaliziran a potom i ugašen, a pod kontrolu je stavljen požar na području između Kršana i Kožljaka koji se jučer ponovno rasplamsao, rekao je Kozlevac.

Baderna-Tinjan, video: Matteo Paulovich

Posted by IstraMet on Saturday, July 25, 2015

Požar između Kršana i Kožljaka još nije ugašen, ali vatrogasci drže vatru i cijelu situaciju pod kontrolom, rekao je Kozlevac. Gasi ga sedamdesetak vatrogasaca iz cijele Istre s trideset vozila, a jutros su na mjesto požara stigla i tri kanadera.

“Struja je za područje Kršana isključena, a prometnice koje su jučer bile zatvorene za promet ponovno su otvorene,” rekao je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

U tom požaru do sada je izgorjelo više od 60 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) od jutra su sudjelovale u gašenju požara kod Labina i na Učki.

Komentiraj