Zastrašujući stup gustog crnog dima koji se u subotu u 16 sati nadvio nad karlovačko prigradsko naselje Ilovac izazvao pozornost brojnih građana, ali i intervenciju Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca koja je o ugasila požaru krugu pogona Beton-Lučko.

Dežurni čuvar Beton-Lučkog, kazao je pripadnicima PU karlovačke koji su izašli na očevid, da je on zapalio šiblje i granje na prostoru odvojenom hrpom građevinskog otpada, ali da je  vjetar prenio vatru na obližnju hrpu otpada s velikim udjelom plastike koja se nekontrolirano zapalila izazvavši ekološki incident čije je širenje na obližnju šumu spriječeno vatrogasnom intervencijom.

Za sad nije poznato o kakvoj je vrsti otpadne plastične mase riječ, te je li uz nju u požaru bilo još kakvih opasnih materijala.

Komentiraj

FOTO:Igor Soban/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.