Učenici Glazbene škole u Varaždinu sudjeluju u glazbenom projektu ‘Messiah Reimagined’

London Händel Festival svake godine tradicionalno organizira izvedbu Händelova oratorija ‘Mesija’ u crkvi St. George u Londonu, a na Uskršnji ponedjeljak s početkom u 20 sati uživo će nastupati solisti i orkestar, pod dirigentskom palicom umjetničkog ravnatelja Festivala Laurencea Cummingsa.

U cjelokupnu izvedbu na koncertu će digitalno biti integrirani zborovi udruženi u jedan veliki međunarodni zbor koji broji oko 500 pjevača, a na poziv organizatora, zboru će se pridružiti i učenici varaždinske Glazbene škole pod vodstvom prof. Dade Ruža.

Time se nastavlja suradnja započeta još u vrijeme kada se u Varaždinu održavala Međunarodna ljetna škola barokne glazbe i plesa „Aestas musica“, a na kojoj je Laurence Cummings podučavao čembalo, dirigirao glazbeno-scenskim projektima te bio umjetnički ravnatelj.

S obzirom na pandemiju, festival nije bilo moguće održati na uobičajeni način, stoga su organizatori osmislili projekt „Messiah Reimagined“ kako bi se prilagodili trenutnim epidemiološkim mjerama. Koncert će se moći pratiti uživo na Facebooku i YouTubeu kanalu London Händel Festivala.

Komentiraj