UŽIVO: Danas 486 novozaraženih, nove mjere u Virovitici

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su od Covida 19 umrle četiri osobe, a zabilježeno je 486 novih slučajeva zaraze, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2662, objavio je Stožer civilne zaštite.

U bolnici su 382 pacijenta, od toga je na respiratoru 29 pacijenata.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 199 osoba novozaraženih koronavirusom.

Epidemiolog Zvonimir Šostar kaže da bi on za nenošenje zaštitne maske odredio kaznu od 300 do 400 kuna, prenosi HRT. Iz zagrebačkog Stožera poručuju da je stanje pod kontrolom, ali i da se razmatra uvođenje novih mjera.

Sve je više pacijenata na bolničkom liječenju. U Klinici “Dr. Fran Mihaljević” više nema mjesta pa se svi novooboljeli smještaju u Kliničku bolnicu Dubrava, u kojoj su na odjelu za COVID 62 pacijenta, od kojih 6 na respiratoru.

Hrvatska vojska postavila je šatore ispred KBC-a Zagreb. Tri grijana šatora podižu se za potrebe trijaže dok traje epidemija. Takve su šatore pripadnici HV-a već postavili na tri lokacije u Zagrebu te ispred bolnica u Šibeniku, Zadru i Splitu.

Od jutros stižu novi podaci županijskih stožera civilne zaštite.

Tijek događaja:

13:25 U Međimurju je u subotu 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

13:14  U Krapinsko-zagorskoj županiji 16 je novih osoba pozitivnih na koronavirus.

12:59 U Varaždinskoj županiji je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a samoizolaciju su stavljeni razredi u dvije srednje i jednoj osnovnoj školi, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite

11:00 Na prijedlog virovitičko-podravskog Stožera civilne zaštite državni je Stožer donio odluku o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje te županije pa će tako, među ostalim, svadbama moći nazočiti do 50 osoba, a ostalim privatnim događanjima njih do 20.

Mjere koje se propisuju zbog povećanog broja zaraženih donose se na rok od 14 dana, a na snagu stupaju 12 listopada.

Na svim društvenim i javnim okupljanjima, manifestacijama, priredbama, izložbama, kazališnim i kino predstavama ograničava se broj prisutnih tako da za svaku osobu mora biti osigurano najmanje četiri metra. Ako se događaji održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski.

10:43 U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije potvrđeno je četrnaest novozaraženih.

10:41 U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđena su 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih su 33 osobe kontakti prethodno oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

10:29 Na području Zagrebačke županije potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavurusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u subotu županijski Zavod za javno zdravstvo. Zbog pozitivnog nastavnika u samoizolaciji su učenici pet razreda jedne osnovne škole u Velikoj Gorici.

10:25 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je osam novozaraženih. Među novooboljelima dvoje je učenika, a njihova škola trenutno radi po online modelu, izvijestio je Stožer BBŽ.

10:22 U Dubrovačko-neretvanskoj županijiu posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva.

9:37 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na koronavirus. .

9:02 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je 28 novooboljelih osoba, od kojih deset iz Siska i sedam iz Kutine.

8:59 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 16 novozaraženih osoba. Trenutačno su na području županije aktivna 122 slučaja.

8:57 U Istarskoj županiji jedan je novozaraženi, a jedan i u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Komentiraj