U Udbini potvrđena 4 nova slučaja zaraze

Nakon što je jučer dijagnosticiran u Udbini jedan slučaj Covida 19, u subotu su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, sve bliski kontakti zaražene osobe, svi iz Udbine, odnosno iz dvije susjedne obitelji.

Uzeto je ukupno devet briseva, te traje daljnja epidemiološka obrada, a Ivan Stanić, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo iz Gospića rekao je Hini da dva dana rade bez prestanka kako bi ustanovili put zaraze i spriječili da itko zaražen, možda potpuno bez simptoma, raširi žarište.

„Mala je to sredina i dajemo sve od sebe da ustanovimo sve kontakte, mislim da smo bili uspješni, a koliko znat ćemo za 5 do 6 dana. Zarazu je na Udbinu vjerojatno donijela supruga prvooboljelog, koja nema izražene simptome, ali je potvrđeno zaražena, no redoslijed zaraze nemamo, jer osim muškarca koji je sa srednje teškim simptomima u bolnici ostali nemaju simptome ili su slabo izraženi“, rekao je Stanić.

Zbog činjenice da su potvrđeno zaražene osobe dobrog zdravstvenog stanja nalaze se na kućnoj njezi, ali u strogoj samoizolaciji.

Komentiraj