U SPLITU ZADOVOLJNI ŽDRIJEBOM Milović: “Ovo je prilika ove generacije da napravimo iskorak u Europi”

Petar Glebov/PIXSELL

Hajduk je u petak na ždrijebu playoffa Europa lige saznao sljedećeg protivnika – češki Slovan Liberec, koji je barem na papiru od svih nositelja najslabiji. Svjesni su toga i u Splitu, iako poručuju kako nema opuštanja.

“Česi su protivnik po mjeri, iako u ovoj fazi natjecanja više nema slabog protivnika. Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Slovan je lani bio tek 12. u prvenstvu, a u Europu su ušli kroz nacionalni kup i to naravno puno govori o njiima. Svakoga moramo shvatiti jako ozbiljno i to ćemo napraviti sa Slovanom. Dobro ćemo se pripremiti. Nećemo ih podcijeniti”, kazao je prvi suradnik trenera Damira Burića, Joško Španjić.

 

  • Dodao je kako će Hajduk imati težak posao, a kao prednost gleda uzvrat u Splitu. “Uz podršku navijača na Poljudu sigurno možemo odigrati jednu odličnu utakmicu. Važno je da u prvoj utakmici budemo maksimalno oprezni, da zabijemo gol jer će nam to otvoriti dobru poziciju za revanš”, zaključio je Španjić.

 

Kapetan ‘Bilih’ Goran Milović zadovoljan je ždrijebom, ali i svjestan kako će Slovan biti težak protivnik. “U ovoj fazi više nema laganih protivnika. Ali s Česima se može igrati, rekao bih da su prolazni, ali naše ambicije moramo potvrditi na terenu u te dvije utakmice”, poručuje Milović.

“Ovo je prilika ove generacije da napravimo iskorak u Europi”, uvjeren je kapetan dodajući kako će Čehe upoznati ‘do zadnjeg detalja’ te biti spremni za te dvije utakmice. Što se tiče rasporeda utakmica, Milović bi voše volio da se prva utakmica igra na Poljudu. “ali i na ovakav raspored ne možemo se žaliti. Kad igramo revanš na Poljudu u onoj atmosferi kakvu naprave naši navijači onda možemo stvarno dobiti svakoga i to je nešto što će sigurno biti adut na našoj strani. Ja sam optimist”, zaključuje Milović.

Komentiraj