U Splitu u samoizolaciji više od 300 osnovnoškolaca i 173 vrtićke djece

 

Splitska Gradska uprava u utorak je objavila da su trenutno u Splitu u samoizolaciji 173 djeteta iz predškolskih ustanova i 308 učenika osnovnih škola.

U četiri ustanove predškolskog odgoja u Splitu u samoizolaciji je 11 odgojnih skupina djece (od ukupno 220 skupina) sa 173 djeteta (od ukupno 4700 djece). U samoizolaciji se nalazi 30 djelatnika, a pozitivno je 8 djelatnika.

U 29 osnovnih škola Grada Splita u samoizolaciji je 14 razrednih odjela (od ukupno 692 razredna odjela) u 7 osnovnih škola s ukupno 308 učenika (od ukupno 13789 učenika), od čega se 11 razrednih odjela vraća na nastavu u škole u periodu od 23. do 28. rujna 2020. godine. U samoizolacije je 22 djelatnika, a pozitivno je petero djelatnika.

“Vodeći računa prvenstveno o zdravlju i sigurnosti svih uključenih u sustav, posebno djece, suočavamo se s velikom stigmatizacijom pozitivnih i samoizoliranih od strane onih koji nisu u takvoj situaciji. Najveći dio njih su žrtve, a ne neodgovorni pojedinci te ovim putem upućujemo apel prema javnosti da se smanji stigmatizacija prema tim pojedincima”, navodi se u priopćenju Grada.

Na kraju su zahvalili roditeljima na razumijevanju i strpljivosti te djelatnicima škola i vrtića. “Zaštita ovog sustava nam je od primarne važnosti, a sve radnje poduzimamo u suradnji sa stručnim službama, posebno epidemiološkom strukom”, zaključuju.

Komentiraj