U Sloveniji u posljednja 24 sata 24 nova slučaja koronavirusa

 

U posljednja 24 sata u Sloveniji je zabilježeno 24 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavila je slovenska vlada.

Trenutno je hospitalizirano 14 osoba, dvije više nego u utorak. Među zaraženima nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa broj umrlih ostaje 111, objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 1607, ukupno je obavljeno 111.203 testiranja, a aktivnih slučajeva zaraze je trenutno 223.

Slovenska vlada objavila je danas da će se odredbe o obveznoj 14-dnevnoj karanteni za one slovenske državljane i rezidente koji se vraćaju iz država s “crvene liste” rizičnih destinacija s naglim i velikim brojem novooboljelih ubuduće na slovensko-hrvatskoj granici na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje i dalje izdavati tijekom 24 sata, dok će se na ostala tri prijelaza predviđena za takve postupke (Metlika/Jurovski Brod, Jelšane/Rupa i Gruškovje/Macelj) te odredbe izdavati od 6 do 22 sata, prenose tamošnji mediji.

Vlada je sinoć odlučila da tzv. dvovlasnici u pograničnom području Slovenije i Hrvatske, tj. oni koji imaju zemlju na obje strane, prilikom ulaska u Sloveniju zbog radova u polju ili šumi ne trebaju predočiti negativni test na Covid-19.

Neki slovenski mediji navode da bi se i Hrvatska mogla naći na popisu epidemiološki nesigurnih država s “crvene” liste ako se trend povećanja dnevnih zaraza nastavi. Hrvatska je trenutno na “žutoj” listi, a za uvrštenje na “crvenu” listu određena je granica od 40 oboljelih na 100.000 stanovnika u razdoblju 14 dana. Prema navodima slovenskih medija, kao dodatan faktor za uvrštenje među epidemiološki rizične epidemiolozi u Sloveniji odnedavno uključuju i broj ukupno testiranih.

Komentiraj