Dječja karnevalska povorka u kojoj se nalazi oko 4500 malih maškara, u više od 60 maskiranih skupina, krenula je u subotu s riječke Rive, preko Korza do Grobničke rive, a duž trase podupiru ih roditelji i drugi gledatelji.

Povorku predvode kraljica Riječkog karnevala Elaie Filipović i meštar karnevala Toni s princezom i princem karnevala Lanom Kinkelom i Adrianom Varelijom. Vesele maskirane skupine prate odgajateljice iz vrtića i učiteljice iz osnovnih škola, a najavljuju ih i predstavljaju voditelji na tri pozornice. Na više mjesta uz trasu organizirano je oslikavanje lica.

18.02.2017. Rijeka - Najveselije i najrazigranije zbivanje u sklopu Rijeckog karnevala, Djecja karnevalska povorka, dogadaj je u kojem sudjeluju djeca predskolskog i skolskog uzrasta. Brojna povorka mastovito maskiranih najmladih sudionika iz zemlje i inozemstva, kao svojevrsnih cuvara tradicije svojih predaka, proplesali su najuzim sredistem grada Rijeke. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
18.02.2017. Rijeka – Najveselije i najrazigranije zbivanje u sklopu Rijeckog karnevala, Djecja karnevalska povorka, dogadaj je u kojem sudjeluju djeca predskolskog i skolskog uzrasta. Brojna povorka mastovito maskiranih najmladih sudionika iz zemlje i inozemstva, kao svojevrsnih cuvara tradicije svojih predaka, proplesali su najuzim sredistem grada Rijeke.
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Korzom se kreću maškarane grupe s maskama raznolikih naziva: Kad tete prolupaju , Rasplesane kruške, Balerine i kositreni vojnici, Trsatski zmajići i hobotnice, Kameleoni i Zlatokosa, Kumice i kumeki, Znaci nasmijanci, Flintstones Kids, Veseli pingvini, Pilići, Mali olimpijci, Dobri klaunovi, Koamba, Štrige i čarobnjaki, Olaf, Mačak u šeširu, Rečke lumbrelice, Veseli dinosauri i brojne druge.

Prema tradiciji, posljednja će Korzom proći skupina od 70-ak malih Halubajskih zvončara.

Prije početka povorke, gradonačelnik Vojko Obersnel primio je predstavnike maskiranih grupa, a na pozornicama su nastupili zborovi Mali Riječani, Morčići, Male tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje.

Komentiraj