U premijeri VAR-a Bebek sudi derbi začelja

Određene su službene osobe za 20. kolo HT Prve lige kojim se nakon mjesec i pol dana pauze nastavlja prvenstvena sezona. S prvim kolom u 2020. godini u hrvatski nogomet se uvodi i video tehnologija – VAR.

Kolo će u petak od 18 sati na Aldo Drosini derbijem začelja otvoriti Istra 1961 i Inter-Zaprešić, a dvoboj će suditi Ivan Bebek iz Rijeke kojem će pomagati Ivica Modrić (Zagreb), Robi Kezele (Rijeka) i Ivan Vučković (Zagreb) dok su za VAR zaduženi Fran Jović (Zagreb) i Igor Krmar (Zagreb). Delegat utakmice je Željko Podrug iz Zagreba, a kontrolor suđenja Tomislav Šetka iz Đakova.

Subotnji program od 15 sati u Kranjčevićevoj otvaraju Lokomotiva i Rijeka te Damir Batinić iz Osijeka kojem će asistirati Bojan Zobenica (Velika Gorica), Vedran Đurak (Stupno) i Marko Matoc (Zaprešić) te VAR i AVAR suci Dario Bel (Osijek) i Tomislav Petrović (Valpovo). Delegat utakmice je Krešimir Glavina iz Preloga, a kontrolor suđenja Božo Mamić iz Bjelovara.

Istog dana od 17 sati u Koprivnici Slaven Belupo dočekuje Dinamo u susretu kojeg će voditi Mario Zebec iz Cestice, a njemu će pomagati Borut Križarić (Čakovec), Jerko Crnčić (Vrbovec) i Zdenko Lovrić (Đakovo). Za video tehnologiju su zaduženi Ivan Bebek (Rijeka) i Miro Grgić (Osijek) dok je delegat Darko Kolesarić (Osijek), a kontrolor suđenja Bruno Marić (Daruvar).

Varaždin u nedjelju od 15 sati dočekuje Hajduk, a utakmicu će suditi Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca zajedno s Marjanom Tomasom (Osijek), Kruno Šarić (Županja) i Goranom Pečarićem (Zagreb). VAR odnosno AVAR suci su Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) i Bojan Zobenica (Velika Gorica). Delegat utakmice je Zoran Pandža (Vinkovci), kontrolor suđenja Igor Pristovnik (Zagreb), a za sigurnost je ispred HNS-a zadužen Miroslav Marković.

Kolo će u nedjelju od 17 sati zaključiti Gorica i Osijek, a za suce tog dvoboja su određeni Duje Strukan (Split), Goran Perica (Šibenik), Hrvoje Radić (Split) i Dario Kulušić (Šibenik). O video tehnologiji će brinuti Goran Gabrilo (Split) i Ivica Modrić (Zagreb). Delegat utakmice je Vicko Bućan (Mravince), a kontrolor suđenja Domagoj Vučkov (Rijeka).

Službene osobe za 20. kolo HT Prve lige:

Komentiraj