U požaru na Plitvicama ozlijeđena dva vatrogasca

Na drvenoj kući u sklopu turističkog kompleksa Etno House na Plitvičkim jezerima danas je izbio požar, a dva su vatrogasca ozlijeđena tijekom intervencije. Jedan od njih je gasio požar iz čučećeg položaja pa je uslijed udisanja dima i dehidracije izgubio svijest i pao na leđa.

Srećom, dobro su i jedan je već napustio bolnicu.

“Situacija je bila vrlo ozbiljna jer je postojala opasnost da se požar munjevito raširi jer se radi o kompleksu drvenih kuća”, rekao je za 24sata zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović. U trenutku izbijanja požara u kući su bili strani gosti, a vatra je izbila u potkrovlju odakle se vrlo brzo proširila na ostatak kuće.

Dodatna otežana okolnost bila je i ta što u ovom etno drvenom kompleksu nema hidranta.

“Ispumpali smo svu vodu iz bazena za goste, koristili smo i onu iz šterni, ali to nije bilo dovoljno. Morali smo cisternama otići do jezera Kozjak na samim Plitvicama i pumpama usisati jezersku vodu”, objasnio je zapovjednik.

Očevid će pokazati što je uzrok požara, a sumnja se da je nastao kao posljedica udara groma jer je u poslijepodnevnim satima bilo nevrijeme s puno grmljavine.

Požar je krenuo oko 14.30, a ugašen je oko 19.30. Tijekom noći na požarištu će biti petorica vatrogasaca koji će nadgledati izdimljavanje.

Komentiraj