Najmanje je sedam osoba poginulo, a 11 je ozlijeđeno pri padu visokonaponskog kabela dok su u četvrtak navečer gledali prijenos nogometne utakmice Europske lige u Calabaru, na jugu Nigerije, objavila je policija u petak.

Nigerijska novinska agencija NAN je izvijestila da je poginulo 30 osoba.

Nesreća se dogodila kada su se navijači Manchester Uniteda i Anderlechta okupili na ulici gledati četvrtfinale Europske lige na televiziji. Oko 22 sata po lokalnom vremenu na njih je pao visokonaponski kabel, rekla je glasnogovornica policije države Cross River, Irene Ugbo. Ona je dodala da je 11 osoba hospitalizirano, od kojih jedan u teškom stanju. Pad kabla je izazvala eksplozija transformatora.

U toj zemlji desetljećima vlada teška energetska kriza. U proizvodnji i distribuciji oni se koriste privatnim generatorima i transformatorima. Smrtni slučajevi od električnog udara su česti u zemlji jer vlasti loše održavaju sustave distribucije energije. Između siječnja i listopada 2016. više od 100 osoba je poginulo od električnog udara i 60-ih je teško ozlijeđeno, prema podacima kompanije za distribuciju energije Ibadan Electricity.

Komentiraj