U nedjelju koncert za Zavod za tumore pluća ‘Slušaj srcem’

U Hrvatskom glazbenom zavodu u nedjelju, 20. prosinca, održat će se humanitarni koncert ‘Slušaj srcem’ u organizaciji Lions kluba Kontesa Nera, Con Brio Concert Series i Hrvatskog glazbenog zavoda.

Sredstva prikupljena na koncertu namijenjena su Zavodu za tumore pluća Klinike za plućne bolesti Jordanovac i biti će doprinos toj cijenjenoj ustanovi u njihovoj bespoštednoj borbi protiv pandemije koronavirusa.

Na koncertu će nastupiti pijanist Petar Klasan, čelistica Liina Leijala, sopranistica Ivana Duvnjak i flautistica Marija Viktorija Barač, a na programu su pučke božićne pjesme te djela Ludwiga van Beethovena čijim se izvedbama obilježava 250 godina od rođenja ovog genijalnog skladatelja.

“Vrijeme je darivanja, a ova teška i zahtjevna vremena nisu u nama ugasila potrebu za dobrotvornim radom i plemenitu želju za darivanjem. Naprotiv, sada smo motiviraniji no ikada i pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj humanitarnoj akciji”, izjavila je Olivera Buzadžić, predsjednica LC Kontesa Nera.

Koncert se može pratiti u Velikoj dvorani HGZ-a koja prema važećim epidemiološkim mjerama ima samo 35 sjedećih mjesta te online u sigurnosti doma OVDJE.

Komentiraj