Hina

U mješovitim parovima zlato i dva srebra hrvatskih kuglača

Trečeg dana natjecanja na 17. IBCA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održava u srpskom Apatinu, hrvatski mješoviti parovi osvojili su zlato i dva srebra.

U kategoriji B3 Ruža Markešić i Zlatko Vučenović uvjerljivo su osvojili zlatnu medalju svladavši u finalu slovački par Ježikova – Vrablec. Prvi set dobili su Slovaci, a drugi naš par. U doigravanju hrvatski par bio je bolji sa 11-8 i tako osvojio naslov europskih prvaka.

U kategoriji B1 Petra Deša i Stjepan Đunđek nisu uspjeli obraniti prvo mjesto s prošlogodišnjeg prvenstva u Koprivnici izgubivši u finalu 2-0 u setovima od slovenskog para Vogrić – Osolnik. Treće mjesto osvojio je poljski par Stepaniwska – Koziey.

U kategoriji B2 par Darko Sarapa – Nermina Mehulić u finalnom srazu izgubili su od slovenskog para Padežnik – Lampe. Prvi set dobili su naši sa 113-112. drugi je pripalo Slovencima sa 110-87. U pripetavanju svaki par bacio je dvije dodatne kugle. Bolji su bili Slovenci 13-10. Par Jelušić – Šerfez, koji su branili zlato s prošlogodišnjeg prvenstva, izgubili su u četvrtfinalu od slovenskog para Padežnik – Lampe u razigravanju.

Komentiraj