U Japanu pronađen novi soj koronavirusa, Tokio proglasio izvanredno stanje

Japanske vlasti su u nedjelju izvijestile da su četiri osobe zaražene novim sojem koronavirusa. Riječ je o građanima koji su u Tokio stigli iz Brazila, donosi DW.

Naime, četvero putnika koji su 2. siječnja sletjeli u zračnu luku Haneda bili su pozitivni na testu, nakon što su neko vrijeme proveli u karanteni zračne luke, objavilo je japansko Ministarstvo zdravstva.

Takaji Wakita, voditelj Nacionalnog instituta za zarazne bolesti, rekao je da se ova varijanta virusa razlikuje od onih koje se već šire u Britaniji i Južnoj Africi, ali da trenutno nema dokaza, da je novi soj zarazniji.

Od četvero putnika, muškarac u 40-ima nešto kasnije je hospitaliziran, zato što je počeo imati problema s disanjem. Žena u 30-ima imala je bolove u grlu i glavobolju, a tinejdžer je dobio povišenu temperaturu.

Japanski premijer Yoshihide Suga u četvrtak je za Tokio proglasio izvanredno stanje, koje bi trebalo biti na snazi idućih mjesec dana. Izvanredno stanje je proglašeno i u prefekturama Chiba, Kanagawa i Saitama.

Komentiraj