U Frankfurtu se u travnju 2022. godine otvara Muzej moderne elektroničke glazbe

Muzej posvećen elektroničkoj glazbi trebao bi biti otvoren u Frankfurtu u travnju sljedeće godine. Muzej moderne elektroničke glazbe ili skraćeno MOMEM trebao je biti otvoren u listopadu ove godine, no zbog nedostatka sredstava svoja će vrata otvoriti tek 6. travnja 2022. godine. Svi zainteresirani za donaciju MOMEM-u mogu potrebne podatke saznati na ovom linku.

Projekt je prvi put najavljen 2015. godine, a trebao se otvoriti 2017. kroz samofinanciranje koje je pokrenuo lokalni DJ i vlasnik kluba Andreas Tomalla. Prvobitna ideja je bila otvoriti pop-up muzej još 2018. godine, no ipak je odluka pala na pravi veliki muzej elektroničke glazbe.

Muzej će sadržavati izložbene prostore, prostore za izvedbene manifestacije i instalacije, kao i prostor knjižnice koji će ljudima omogućiti da pretražuju golemo prostranstvo povijesti elektroničke glazbe. Muzej je također opisan kao “mjesto za istraživanje, očuvanje i ponovno proživljavanje povijesnih dimenzija i utjecaja elektroničke glazbe”.

Uz taj opis dodano je i: „Putovanje od početka u budućnost. Mjesto kontinuiranog kretanja i transformacije, pretvaranja iz muzeja u pozornicu, u bar, u akademiju. Reaktivno okruženje u srcu Frankfurta. Muzej nije za posjetitelje nego za goste.”

Nedavno je i organizacija Rave the Planet pojačala inicijativu da UNESCO uvrsti techno na popis nematerijalne kulturne baštine o čemu više možete pročitati na ovom linku.

Komentiraj