U Etnografskom muzeju Stručni panel o realizaciji muzejskih investicija

U utorak se u Etnografskom muzeju u Zagrebu održava stručni panel o realizaciji muzejskih investicija uz pomoć mehanizama ITU. Panel počinje u podne i trajat će jedan sat.

Dva muzejska projekta daju izniman doprinos kulturi u urbanoj aglomeraciji Zagreba doprinos kulturi daju dva muzejska projekta. Riječ je o projektu Etnografskog muzeja kojim se uređuju muzejske čuvaonice i restauratorske radionice pod nazivom ‘Rekonstrukcija objekta napuštene zgrade Zemaljske uzorite pivnice u Kačićevoj ulici’ (financira se na poziciji ITU brownfield lokacija) te projektu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja ‘Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja – novi Hrvatski prirodoslovni muzej’ (financira se kao strateški projekt na poziciji ITU – povećanje zapošljavanja i turističkih izdataka kroz unaprjeđenje kulturne baštine).

Na panelu će se javnost moći upoznati s mogućnostima financiranja iz ITU mehanizma, saznati više o ciljevima i očekivanim rezultatima navedenih muzejskih projekata te o mogućnostima i ograničenjima kao i drugim izazovima s kojima se korisnici susreću u provedbi.

Moderator panela je Marina Ljubišić, voditeljica projektnog tima ispred Grada Zagreba. Sudjeluju ravnateljica HPM, prof. dr. sc. Tatjana Vlahović i ravnateljica EMZ, dr. sc. Goranka Horjan.

Komentiraj