U eksploziji bombe na cesti u Afganistanu poginulo najmanje 34 civila

Najmanje je 34 civila poginulo u Afganistanu kad je autobus naletio na bombu na cesti u afganistanskoj pokrajini Farah na zapadu zemlje, rekli su dužnosnici.

U toj eksploziji oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu na autocesti Herat – Kandahar u distriktu Bala Buluk ranjeno je najmanje 17 ljudi, rekao je glasnogovornik guvernera susjednog Herata.

Podatke je potvrdio i glasnogovornik policije u Farahu, koji je rekao da je veći broj ozlijeđenih prevezen u bolnice u Heratu dok su ostali prevezeni u grad Farah.

Militanti često ostavljaju bombe uz ceste kako bi spriječili napredovanje afganistanskih snaga, no od njih nerijetko stradaju upravo civili.

Dvadeset posto svih civilnih žrtava u toj zemlji u prvoj polovici godine stradalo je od improviziranih eksplozivnih naprava, navodi se u izvješću UN-ove misije za Afganistan, objavljenome u utorak.

U Afganistanu svaki dan u borbama smrtno stradavaju deseci pripadnika afganistanskih sigurnosnih snaga i talibanskih militanata dok se i dalje vode pregovori, a od početka godine više od 200.000 civila moralo je napustiti svoje domove.

Komentiraj