U centru Rijeke nasmrt prebio ženu: Brnada proglašen krivim, ide na psihijatrijsko liječenje

Autor:

08.02.2022., Rijeka - Privodenje Romana Brnada zbog ubojstva starije zene u caffe baru Pin u centru Rijeke. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Roman Brnada proglašen je krivim da je u neubrojivom stanju na okrutan način ubio Darinku Krivec početkom veljače ove godine.

Kako se radi o osobi koja zbog bolesti, oštećenja i disfunkcije mozga nije mogla shvatiti značenje djelovanja niti upravljati svojim postupcima prema njemu su morale biti primijenjene odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, javlja Novi list.

Brnada zato nije mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu već mu je izrečen prisilni smještaj u psihijatrijsku ustanovu, a vijeće kojim je predsjedala sutkinja Ika Šarić produljilo mu je istražni zatvor.

“Tijekom sudskog postupka ustanovili smo da je kazneno djelo učinjeno u neubrojivom stanju, a zakon nalaže da se u tom slučaju odredi liječenje u ustanovi na šest mjeseci. Nakon šest mjeseci će se preispitivati da li stanje ide nabolje ili ne”, istaknula je u obrazloženju presude sutkinja Ika Šarić.

“Činjenica je da za okrutan način ubojstva žrtva dugo mora trpjeti bolove, no iz onoga što smo vidjeli na snimci te iz težine ozljeda proizlazi dakle da sila koju ste upotrijebili pokazuje na okrutnost i brutalnost. Ovo vijeće je stoga smatralo da se radilo o okrutnom ubojstvu”, dodala je, pa upitala Brnadu želi li reći nešto vezano za presudu.

On joj je odgovorio: “Da sam bio koliko toliko pri sebi ja bi uzeo flašu i samog sebe po glavi.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.