“U 15 minuta Milanović rekao više nego Grabar-Kitarović u četiri i pol godine”

Bivši ministar branitelja i novopečeni euro zastupnik Fred Matić uvjeren je kako Milanović može privući i glasove desnog biračkog tijela, javlja N1.

“Mi smo demokratska stranka, bilo je kritičkih razgovora, ali svi izabrani članovi Predsjedništva dali su jednoglasnu potporu Zoranu Milanoviću”, rekao je RTL-u Matić koji je bio ministar branitelja u Milanovićevoj Vladi.

Matić je pohvalio današnji Milanovićev govor.

“Sve što očekujem od njega pokazo je u prvom govoru. Ulja u svići ima, vatre ima. Pokazao je karatker koji je neupitan. Bitna su djela, da Hrvatska konačno postane zemlja sa stavom, a ne samo s mišljenjem. Gledajući njegov govor pala mi je jedna slika na pamet. Zoran Milanović će s američkim predsjednikom razgovarati u Bijeloj kući ili uopće neće. Sigurno se neće sagledavati pred kapijom Bijele kuće”, kazao je Matić koji smatra da Milanović može privući glasove desnice, ali da mora biti oprezan da mu se ne ponove neke pogreške.

“Treba voditi računa o tome da pridobivanjem desnog biračkog tijela ne povrijedi one s lijeve strane, to se njemu već dogodilo, no bilo je tada i drugog konteksta, svega. Sada je stariji i pametniji. On je prihvatljiv kandidat i desnom tijelu jer se ne radi o parlamentarnim izborima, nego se bira čovjek koji će voditi Hrvatsku sa stavom. U obraćanju od 15 minuta rekao je više nego Grabar-Kitarović u četiri i pol godine”, zaključio je Matić.

Komentiraj