Tvrtka vozača kamiona već je kažnjavana zbog premalo odmora za vozače

Istraga o stravičnoj nesreći kod Novske nastavlja se, a istražitelji bi svoju pozornost mogli okrenuti prema autoprijevozniku. Dnevnik NoveTV od Ministarstva prometa doznaje kako autoprijevoznik iza sebe već ima prekršaje zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmoru svojih vozača.

“Tvrtka je bila u prekršaju i to pravomoćnom. Kažneni su s 20 tisuća kuna zbog mobilnog rada vozača, a drugi put s tri tisuće kuna”, potvrdio je pomoćnik ministra prometa zadužen za kopneni promet i inspekciju Mario Madunić.

Vozač kamiona je u svojoj obrani rekao da je večer prije stravične nesreće tražio liječničku pomoć. Odvjetnik Veljko Miljević kazao je da je to bio predmet iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage. “Da je zbog stanja u kojem se nalazio pristao da mogu nastupiti štetne posljedice”, kazao je.

Podsjetimo, do nesreće je došlo prošlog petka u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake. U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju. U nesreći su ozlijeđene i dvije ozlijeđene mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila.

Komentiraj