TURSKA Vođa Hamasa stigao u Istanbul, sastat će se s Erdoganom

Autor:

epa11241079 Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during the AK Party's election campaign rally in Istanbul, Turkey, 24 March 2024. The local elections in Turkey are scheduled for 31 March 2024.  EPA/ERDEM SAHIN

EPA/ERDEM SAHIN

Vođa Hamasa Ismail Hanija nalazi se u subotu u Istanbulu radi sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji podržava taj palestinski pokret.

Erdogan je u petak potvrdio taj posjet, njihov prvi izravni susret od srpnja 2023., no bio je jako diskretan u pogledu njegova cilja. “Sačuvajmo dnevni red za nas i g. Haniju”, rekao je novinarima.

Razgovarat će o ratu u Pojasu Gaze, priopćio je Hamas.

Hanija je doputovao u Istanbul u petak navečer na čelu izaslanstva svojeg pokreta.

Taj grad jedno je od njegovih boravišta od 2011., ali u njemu je, od početka rata u Pojasu Gaze u listopadu 2023., službeno bio samo jednom, u siječnju,

Tada se sastao s turskim ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom, s kojim je dugo razgovarao i u srijedu u Dohi.

Fidan će se u subotu sastati s egipatskim ministrom vanjskih poslova Samehom Šukrijem.

Turska, koja želi biti predvodnik u potpori palestinskom pitanju, pruža čvrstu i konstantnu potporu dužnosnicima Hamasa, no ostala je postrani u posredovanju između Izraela i palestinskog pokreta.

Hanija je u posjetu Turskoj u trenutku kad Katar, koji ima ključnu ulogu u pregovorima između Izraela i Hamasa, želi “preispitati” svoju ulogu jer pregovori o prekidu vatre i puštanju na slobodu izraelskih talaca stoje na mjestu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Veronica

prije 2 mjeseca

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.