KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU! Erdogan: Netanyahu je odgovoran za napetosti na Bliskom istoku

Autor:

epa11239017 Turkish President Recep Tayyip Erdogan gestures as he attends an AK Party election campaign rally in Ankara, Turkey, 23 March 2024. The local elections in Turkey are scheduled for 31 March 2024.  EPA/NECATI SAVAS

EPA/NECATI SAVAS

Za nedavnu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku jedini su odgovorni izraelski premijer Benjamin Netanyahu i izraelsko vodstvo, izjavio je u utorak turski predsjednik Tayyip Erdogan.

“Izrael pokušava izazvati regionalni sukob, a njegov napad na iransko veleposlanstvo u Damasku bila je kap koja je prelila čašu”, rekao je na tiskovnoj konferenciji u Ankari nakon sjednice vlade.

Dodao je da su mogući novi regionalni sukobi sve dok se nastavljaju “okrutnost i genocid” u Gazi te je pozvao sve strane da djeluju razumno. Također je kritizirao Zapad zbog osude iranskog napada, ali ne i izraelskog napada na iransko veleposlanstvo.

Iran je napao Izrael stotinama eksplozivnih bespilotnih letjelica, krstarećih i balističkih projektila lansiranih u subotu navečer, na što su izraelski dužnosnici obećali odgovoriti.

Iran je izvršio napad kao osvetu za izraelski napad u kojem je 1. travnja sravnjena zgrada u sklopu veleposlanstva u Damasku pri čemu su ubijena dva iranska generala i nekoliko drugih časnika.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.