Turska pozvala međunarodnu zajednicu da djeluje na “nesrazmjerne akcije” Izraela

epa

Turska je pozvala međunarodnu zajednicu da djeluje na “nesrazmjerne akcije” Izraela u Gazi, priopćilo je u nedjelju tursko ministarstvo vanjskih poslova, nakon što su izraelski zračni udari pogodili zgradu u kojoj se nalazi turska državna novinska agencija Anadolija.

Militanti u Gazi ispalili su više od 250 raketa u izraelske gradove i sela do subote, dok je Izrael uzvratio tenkovskim granatiranjem i zračnim napadima za koje su palestinski dužnosnici rekli da su ubili četiri osobe.

“Oštro osuđujemo neselektivne napade Izraela u Gazi, zbog kojih su mnogi nevini ljudi izgubili živote ili su ozlijeđeni, a ciljali su zgradu agencije Anadolu”, navodi ministarstvo u priopćenju.

“Hitno pozivamo međunarodnu zajednicu da djeluje kako bi ublažila napetosti koje se povećavaju u regiji s izraelskim nesrazmjernim djelovanjem”, stoji u priopćenju.

Eskalacija nasilja dogodila se nakon što je u petak četvero Palestinaca ubijeno, a 51 ranjen u sukobima s izraelskim snagama duž granične ograde. Najnoviji sukobi izbili su nakon primirja tijekom izraelskih izbora u travnju. To je još jedna eskalacija neprijateljstva unatoč naporima Egipta i SAD-a da se postigne dugoročno primirje.

Komentiraj