TRUT: “Turnir nije bio problematičan, već ono što se događalo na marginama”

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera Damir Trut jutros je gostovao na HRT-u, gdje je komentirao situaciju s novim povećanjem zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

“Samo oprez, držimo se onih temeljnih mjera: higijena, razmak, ne ulaziti u prostore s velikim brojem ljudi”, poručio je Trut građanima.

Istaknuo je da su se ljudi opustili, da rijetko tko nosi maske i da se uglavnom ponašaju kao da se nitša ne događa i da je epidemija prošla. Ipak, ističe, virus je i dalje tu.

Komentirao je i turnir u Zadru, na kojemu su zasad zaražena dva tenisača i dva trenera, Trut je rekao da sam turnir nije bio problematičan. “Problematično je bilo ono što se događalo na marginama turnira u Zadru”, rekao je.

Građane je podsjetio na nekoliko pravila. “U zatvorenim prostorima je dobro ne boraviti dulje vrijeme, s razmakom od dva metra, dezinfekcijom ruku…”, rekao je.

Komentirao je i moguće pooštravanje mjera. “I sad imamo dobru situaciju, ljeto je, nema puno događanja u zatvorenom prostoru i nema potrebe”, rekao je Trut.

Na kraju je kazao da u Hrvatskoj trenutno nijedan pacijent nije na respiratoru te da se bolest manifestira s lakšim simptomima.

Komentiraj