Trumpu će u ime Demokrata odgovoriti Kennedy

Joseph Kennedy III, član slavne američke dinastije, pranećak ubijenog predsjednika Johna F. Kennedyja, odgovorit će u utorak u ime Demokrata na govor o stanju nacije predsjednika Republikanca Donalda Trumpa.

Taj govor, odgovor oporbene stranke na najpoznatiji godišnji govor kojeg drži predsjednik, učinit će Kennedyja prepoznatljivim licem Demokratske stranke i jednog od lidera oporbe protiv Trumpa, piše BBC.

Joe Kennedy III skrenuo je pažnju na sebe prošle godine kritikom zadiranja Republikanaca u Obamacare, zdravstvenu reformu Baracka Obame koja je omogućila većem broju građana da imaju zdravstveno osiguranje.

Kako piše BBC, ovaj govor znak je da se Demokrati okreću mladim snagama jer Joe Kennedy ima 37 godina. Neki politički analitičari vjeruju da će ovaj kongresmen naići na odobravanje radničke klase i srednjeg sloja, koji su, po tvrdnjama Demokrata, najviše zapostavljeni od strane Trumpa.

“Od zdravstvene zaštite do ekonomske pravde i civilnih prava, agenda Demokrata u snažnoj je suprotnosti prekršenim obećanima predsjednika Trumpa”, rekao je Kennedy za Boston Globe.

Komentiraj