Trumpova administracija nameće sankcije Madurovom sinu

Trumpova administracija u petak je pojačala pritisak na predsjednika Venezuele Nicolasa Madura nametanjem sankcija njegovom sinu Nicolasu “Nicolasitu” Maduru, priopćilo je američko ministarstvo financija.

Madurov sin sudjelovao je u propagandi i cenzuri, profitirao od venezuelanskih rudnika te pomagao u pritisku na vojsku kako bi spriječila dolazak humanitarne pomoći u zemlju, navelo je američko ministarstvo financija.

Nove sankcije predstavljaju najnoviji korak tijekom šest mjeseci napora kako bi se svrgnulo Nicolasa Madura, čiji su reizbor 2018. Sjedinjene Države i većina zemalja Zapada proglasile nelegitimnim.

“Maduro se oslanja na svoga sina Nicolasita i druge, bliske njegovom autoritarnom režimu, u održavanju kontrole nad gospodarstvom i opresiji nad narodom Venezuele”, kazao je Steven Mnuchin, američki ministar financija.

“Ministarstvo financija nastavit će sankcionirati rođake članova nelegitimnog režima koji imaju koristi od Madurove korupcije”, rekao je Mnuchin.

Predsjednik Donald Trump podupire oporbenog čelnika Juana Guaidoa iz Narodne skupštine, koji se u siječnju pozvao na ustav kako bi se proglasio privremenim predsjednikom.

Maduro, kojeg podupiru Kina, Rusija i Turska, zadržao je podršku vojske i drugih institucija,a Guaidoa naziva marionetom Washingtona.

Komentiraj