TRUMP ‘Tražit ću ozbiljnu istragu o glasačkoj prijevari’

EPA

Usprkos sveopćem konsenzusu državnih dužnosnika, političara i izbornih stručnjaka da je prijevara na izborima vrlo rijetka stvar u SAD-u, američki predsjednik Donald Trump u srijedu je rekao da će tražiti provođenje istrage o prijevari tijekom glasanja na predsjedničkim izborima u studenom.

“Tražit ću ozbiljnu istragu o glasačkoj prijevari uključujući one koji su registrirani da glasaju u dvije savezne države, one koji su ilegalci…čak i one koji su registrirani za glasanje, a umrli su (mnogi već dugo godina). Ovisno o rezultatima ojačat ćemo postupak glasanja!” rekao je Trump na Twitteru.

Državni dužnosnici, koji su bili zaduženi za predsjedničke izbore 8. studenoga, potvrdili su da nisu našli dokaze o raširenoj prijevari tijekom glasanja te da u SAD-u to nije pojava. Predsjednik Zastupničkog doma Paul Ryan, najutjecajniji republikanac u Kongresu, ponovio je da nije vidio dokaze koji bi išli u korist Trumpovih tvrdnji.

Trump se izrazito ljuti na spomen o broju glasova birača koji je bio na strani Hillary Clinton te na optužbe na umiješanost Rusije u američke predsjedničke izbore.

Komentiraj