Trump: Pobijedio bih Oprah

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da bi pobjedio Oprah Winfrey u predsjedničkoj utrci, ali da je uvjeren da se ona neće kandidirati za predsjednicu Sjedinjenih Država.

Razgovarajući s novinarima u Bijeloj kući, Trump je rekao da bi taj okršaj “bio jako zabavan”. “Da, pobjedio bi Oprah”, izjavio je.

“Dobro ju poznam. Volim ju. Mislim da se neće kandidirati”, odgovorio je Trump na pitanje o mogućim političkim ambicijama voditeljice, glumice i poslovne žene.

“Mislim da se neće kandidirati”, dodao je rebpublikanski predsjednik (71).

Obožavatelji Opre Winfrey u ponedjeljak su nakon njenog govora podrške onima koji su razotkrili spolno zlostavljanje u Hollywoodu i drugdje zatrpali Twitter pozivima da se kandidira za predsjednicu SAD.

Nagli porast broja tweetova  označenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020 uslijedio je nakon njenog govora na dodjeli nagrada Zlatni globus, gdje je kao prva crna žena u nedjelju dobila nagradu za životno djelo.

Glumica, filmska i televizijska producentica, i direktorica njenog kablovskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kao uzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

I republikanski predsjednik Donald Trump je uspješnu presjedničku kampanju vodio oslanjajući se na popularnost koju je stekao televizijskim showom “Pripravnik”.

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate, Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016.

Ranije je govorila da je ne zanima kandidatuira za predsjednicu te je, primjerice u razgovoru za postaju CBS u listopadu na pitanje o izborima 2020. rekla da “za nju neće biti nikakve kandidature”.

Los Angeles Times je, međutim, prenio izjavu od nedjelje Stedmana Grahama, Oprinog dugogodišnjeg partnera, da je to “na ljudima… Ona bi to apsolutno učinila”.

Komentiraj