Donald Trump kritizirao davanje Oscara filmu “Parazit” i Bradu Pittu

U četvrtak je u Colorado Springsu američki predsjednik Donald Trump održao govor na skupu pred velikim brojem ljudi koji ga podržavaju. Iskoristio je tu priliku kako bi kritizirao južnokorejski film „Parazit“ i njegovo osvajanje Oscara za najbolji film, ali i Brada Pitta koji je osvojio Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu.

U jednom trenutku, Trump je izjavio „Koliko je bila loša ovogodišnja dodjela nagrada Američke filmske akademije?“. Odmah je dao odgovor i to riječima „A pobjednik je… film iz Južne Koreje! Što je to, k vragu, bilo? Imamo dovoljno problema s Južnom Korejom u trgovinskim odnosima. Povrh svega, dali su mu nagradu za najbolji film.  Je li dobar? Ne znam. Idemo, molim vas, vratiti natrag ‘Prohujalo s vihorom’. ‘Sunset Boulevard’. Toliko mnogo dobrih filmova“.

U nastavku, Trump je rekao „Mislio sam da je to ‘najbolji strani film’“, a to je kategorija koja se od ove godine zove „Najbolji međunarodni film“.  Kompanija Neon koja je distribuirala film „Parazit“ u američkim kinima, odmah se oglasila na Twitteru gdje su objavili „Normalno, on ne zna čitati“.

Trump se obrušio i na Brada Pitta rekavši „A onda smo imali Brada Pitta, nikada nisam bio njegov veliki obožavatelj. Ustao se i pametovao. On je mali pametnjaković“. Ono što Trumpa smeta je Pittova izjava prilikom dobivanja Oscara kada je rekao „Rekli su mi da moj govor može trajati 45 sekundi, a to je 45 sekundi više no što je Senat dao Johnu Boltonu“.  Naime, Bolton je bivši savjetnik Donalda Trumpa za kojeg se očekivalo da će svjedočiti u nedavnom procesu opoziva američkog predsjednika. Bolton nije želio svjedočiti a Senat nije izdao subpoenu i tako ga obvezao na svjedočenje, vezano za događaje u Ukrajini. Na taj način se Trump izvukao iz problema.

Komentiraj