Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je objavio seriju ‘tweetova’ o sjevernokorejskom vođi, Kini i Rusiji.

“Zašto me Kim Jong-un vrijeđa nazivajući me ‘starim’, a ja njega nikad ne bih nazvao ‘malim debeljkom’?” Pa dobro, toliko mu želim biti prijatelj, možda se to jednom i dogodi!”, napisao je Trump, odgovarajući na nedavno priopćenje u kojem ga je Kim nazvao ‘mentalno poreemećenim starkeljom’

Trump se u nizu svojih tweetova osvrnuo i na Rusiju, kritizirajući “zlobnike i budale”. “Kad će svi ti zlobnici i budale shvatiti da je dobra stvar biti u dobrim odnosima s Rusijom a ne loša? Oni uvijek politiziraju, to je loše za našu zemlju. Želim riješiti krize u Sjevernoj Koreji, Siriji, Ukrajini i terorizam, a Rusija može puno pomoći!”, poručio je.

Na društvenoj je mreži najavio i kako će Kina pooštriti sankcije Pyongyangu. “Predsjednik Xi je rekao da će pooštriti sankcije (Sjevernoj Koreji)”, dodao je.

Trump se trenutno nalazi u Vijetnamu, gdje je na početku sastanka s vijetnamskim predsjednikom kazao da može pomoći u arbitraži u sukobu oko Južnokineskog mora, izneđu Kine i Vijetnama. “Ja sam odličan medijator i arbitar”, poručio je Trump. “Ako mogu bilo kako pomoći u medijaciji ili arbitraži, slobodno mi javite”, kazao je Trump presdjedniku Tranu Dai Quangu.

Komentiraj