TRUMP: “Izbije li sukob, Iran će se suočiti s uništenjem”

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako ne želi rat, ali i upozorio Iran da će se ‘suočiti s uništenjem’ ukoliko izbije sukob.

U razgovoru za NBC Trump je rekao da je SAD otvoren za razgovore, ali neće dopustiti Iranu da razvije nuklearno oružje. Pojasnio je dodatno i svoju odluku da u posljednjem trenutku otkaže vojne udare na Iran kao odgovor na obaranje bespilotne letjelice u SAD-u ovog tjedna, rekavši da mu je rečeno da će 150 Iranaca biti ubijeno.

Kao što je objavio ranije na Twitteru, objasnio je kako je opozvao napade na ciljeve u Iranu rekavši da je promijenio mišljenje 10 minuta prije planiranih udara jer mu je rečeno da bi u njima poginulo 150 Iranaca.

“Pitao sam generale koliko će ljudi poginuti u akciji, rekli su oko 150. Razmislio sam… Nije mi se svidjelo, to nije razmjerno obaranju bespilotne letjelice. Nakon što sam odobrio akciju i sagledao cijelu situaciju, procijenio sam da to nije bila dobra odluka”, rekao je Trump.

Otkrio je i kako zrakoplovi nisu krenuli u napad na iranske ciljeve. “Nije bilo zrakoplova u zraku”, rekao je.

Iranskim je čelnicima poručio da ne mogu imati nuklearno oružje. “A ako želite razgovarati o tome, dobro. Inače, možete dugo živjeti u uništenoj ekonomiji”, naglasio je.

IRAN: “Odlučno ćemo odgovoriti na bilo kakvu američku prijetnju”

Komentiraj