Troskot: “Savjetnička pozicija Barbariću neće oduzeti ovlasti i tiraniju koju je provodio u HEP-u”

Autor:

04.12.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije Kluba zastupnika Mosta odrzanoj u Saboru o temi: „Imaju li HEP-ove donacije prema opcini Jelsa veze s Barbaricevom nelegalnom vilom na Hvaru?“ govorio je zastupnik Zvonimir Troskot.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Ovaj tjedan je obilježio jedan dio raspetljavanja afere plin za cent, barem kada je u pitanju Frane Barbarić, jedan od glavnih aktera afere.

“Dobra stvar je da je smijenjen. On je svojim mandatima napravio veliku štetu, ne samo s aferama i donacijama koje smo otkrili nego i veći problem. HEP će na dulje staze biti u velikim problemima jer je otišao veliki broj stručnjaka i inženjera koji su doprinosili puno u tome da HEP ima važnu ulogu u nacionalnim elektroprivredama”, komentirao je slučaj saborski zastupnik.

“Savjetnička pozicija je ublažavanje velikog udarca prema vladajućima. Kako bi sve to amortizirali, ne mogu si dozvoliti zamjeriti se u potpunosti Frani Barbariću. Postavit će Oršulića, a Barbarić će sa savjetničke pozicije raditi sve ono što je i prije radio. Savjetnička pozicija mu neće oduzeti ovlasti i tiraniju koju je provodio u HEP-u”, dodao je.

Javnost, kada se ispituju rejtinzi, ne kažnjava HDZ zbog afera. Troskot je mišljenja da se u anketama uglavnom anketiraju ljudi koji su na neki način vezani uz vladajuću stranku. “Bilo bi dobro vidjeti kako se rade ti uzorci, što je na kraju nebitno. Jedina prava anketa će biti izbori, koji bi se mogli dogoditi već u drugom mjesecu.”

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Troskot tvrdi da je Barbarić kroz donacije i sponzorstva financirao općinu Jelsa, a načelnik Peronja potom financirao dokumentaciju HEP-ovom kooperantu Metkioru Ćurinu za kabliranje, spuštanje kablova u malu uvalu s tek nekoliko kuća, koji je kao protuuslugu Barbariću izgradio vilu.

Peronja kaže da ne može ništa drugo reći nego da su to teške insinuacije i lupetanja.

“Što se tiče načelnika općine Jelsa, taj čovjek je pod istragama i on će javnosti morati objašnjavati zapisnik sa 17. sjednice vijeća općine Jelsa, gdje je općina investirala u izradu geodetskih podloga za četiri glavna projekta za energetske priključke za elektrifikaciju istočnog dijela općine, što je Srhov Dolac i bez naknade ustupila taj projekt HEP-u. On će morati objašnjavati zašto je besplatno predao dokumentaciju i to sufinancirao. Gospodina Peronju istražuju i USKOK i DORH”, kazao je Troskot.

“Ja nemam s gospodinom Peronjom apsolutno nikakav odnos niti se mislim u javnosti prepucavati s osobom koja je pod istragom”, dodao je u razgovoru za N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.