Istarska policija pritvorila je 53-godišnjeg albanskog i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koje sumnjiči da su u dogovoru s tri nepoznate osobe sa slovenskog područja preko granica prebacili najmanje 16 Albanaca, a zbog krijumčarenja stranaca u pritvoru je, u odvojenom slučaju, tijekom vikenda završio i 35. godišnji slovenski državljanin

Policija je izvijestila da albanskog državljanina sumnjiči da je od 21. travnja do 22. kolovoza u Hrvatsku nezakonito doveo najmanje 16 albanskih državljana, kojima je prema prethodnom dogovoru s 51-godišnjakom i s tri osobe s područja Slovenije pomogao u nedozvoljenom prelasku graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija.

Krijumčari su na taj način navodno nezakonito zaradili više desetaka tisuća eura.

Uhićeni albanski i hrvatski državljanin privedeni su u pritvorsku jedinicu istarske policijske uprave, u kojoj ističu da će protiv osoba koje su krijumčarima pomagali u Sloveniji kaznene prijave podnijeti koparski policajci s kojima su i rasvijetlili ovaj slučaj.

U međuvremenu u nedjelju je u pritvor istarske policije doveden i 35. godišnji slovenski državljanin osumnjičen da je u nezakonitom prelasku granice planirao pomoći četvorici Kosovara.

Bujska policija sumnjiči ga da je 9. rujna oko tri sata nedaleko Slavonskog broda preuzeo četvoricu državljana Kosova te ih ukrcao u automobil slovenske registracije “s namjerom da im pomogne da protuzakonito prijeđu državnu granicu. No, policija da je zaustavila i uhitila nedaleko mjesta Merišće, kažu u policiji.

Komentiraj