Troje novinara Glasa Istre dobilo otkaz jer su se javno usprotivili uređivačkoj politici

Troje od četvoro novinara Glasa Istre, koji su se 26. svibnja javno usprotivili uređivačkoj politici tog dnevnika, dobilo je izvanredni otkaz, doznaje nacional.hr.

Novinari Glasa Istre pobunili se protiv glavnog urednika Roberta Franka

Otkaz su dobili Zoran Angeleski, Danijela Bašić Palković i Borka Petrović, doznao je nacional.hr. Chiara Bilich, koja je na porodiljnom dopustu, nije dobila otkaz, ali to je neslužbena informacija koju nacional.hr nije uspio provjeriti.

Jedna od otpuštenih novinarki potvrdila je nacionalu.hr da je dobila pismenu obavijest o izvanrednom otkazu, precizirajući kako je kao razlog navedeno “nanošenje štete tvrtki”.

Glavni urednik Robert Frank nije za nacional.hr potvrdio tu informaciju. “Ne znam. U Rijeci sam, na slobodnim danima. Mogu provjeriti, pa vam se javiti kasnije”, kazao je za nacional.hr.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u utorak će na konferenciji za novinare govoriti o tom slučaju. Najavili su da će “upozoriti na sramotno ponašanje uprave Glasa Istre koja je iz odmazde odlučila uručiti izvanredne otkaze novinarkama i novinarima te medijske kuće nakon što su dramatičnim pismom upozorili javnost na neprofesionalnu uređivačku politiku Glasa Istre u predizbornoj kampanji u korist IDS-a”.

 

Zbog pobune novinara protiv uredničke politike Glasa Istre u kampanji, Zoričić će preispitati ugovore s Gradom

Komentiraj