Trkanjec pesimistično o prognozama izbora: “U SAD-u vrlo vjerojatno ponovljeni izbori iz 2020.”

Autor:

epa10970684 US President Joe Biden delivers remarks at the Memorial Amphitheater as part of a National Veterans Day Observance at the Arlington National Cemetery in Arlington, Virginia, USA, 11 November 2023. The Veterans Day National Ceremony is held annually on 11 November at Arlington National Cemetery.  EPA/BONNIE CASH / POOL

Foto: EPA/BONNIE CASH

Kolumnist Jutarnjeg lista Željko Trkanjec rekao je u HTV-ovu Dnevniku da ćemo u SAD-u vrlo vjerojatno gledati ponovljene predsjedničke izbore iz 2020., u kojima je sadašnji predsjednik Joe Biden pobijedio prethodnog predsjednika Donalda Trumpa, s promijenjenim situacijama i promjenama koje su u četiri godine doživjela oba kandidata, što je ocijenio jako lošim.

“I jedna i druga opcija jako je loša, rekao je.”

Trkanjec je rekao da republikanci počinju gubiti ljude koji bi ih predstavljali još negdje nakon administracije Georgea W. Busha, dok su demokrati napravili pogrešku jer su Hillary Clinton 2016. svjesno ugurali u kampanju koju nije mogla dobiti.

“I nakon toga kao da su se svi pogubili”, rekao je Trkanjec.

“Činjenica je da je Joe Biden 2020. uistinu bio jedini kandidat koji je mogao pobijediti Trumpa. Bijeli muškarac protiv bijelog muškarca”, dodao je za HRT.

Trkanjec je rekao da američki listovi, čak i oni koji su blago konzervativni, tipuju na to da dođe do utjecaja na Republikansku stranku da se Trumpa na neki način izolira.

Rekao je i da će Biden vjerojatno biti demokratski kandidat, što je, kako je dodao, jako loše.

Podrška Bidenu gotovo na najnižoj razini od početka mandata

“Ima 81 godinu, svi vide da on ne djeluje potpuno aktivno, da nije agilan, rekao je Trkanjec”, dodajući da je Trump samo četiri godine mlađi od Bidena.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.