‘BERO JE DOBAR DEČKO, ali se u ovoj situaciji ne snalazi’, kažu SDPovci razočarani izuzetno lošim izbornim rezultatima, a broj nezadovoljnika načinom vođenja stranke sve je veći, a dio pobunjenika planira putem pet županijskih organizacija tražiti nove stranačke izbore

‘Davor Bernadić mora što prije otići jer ne može voditi stranku u nove parlamentarne izbore. Nakon drugog kruga lokalnih izbora, vrlo vjerojatno će pet županijskih organizacija tražiti sazivanje izvanredne stranačke konvencije na kojoj bi se glasalo o povjerenju Davoru Bernardiću i tražilo izbor novog predsjednika”, rekao je to za Nacional jedan od pripadnika SDP-ove pobunjeničke frakcije koja planira uskoro i javno od Bernardića zatražiti da odstupi s mjesta predsjednika stranke.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOHINA
IZVORORHIDEA GAURA HODAK I BORIS BILAS
Podijeli objavu
Prethodni članakViadukt zatražio pokretanje postupka predstečajne nagodbe
Sljedeći članakPahor u New Yorku s Guterresom
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.