TRADIOCIONALNA MANIFESTACIJA “Vukovar u Rijeci” uz druženje i mimohod

Goran Kovacic/PIXSELL

Tradicionalna manifestacija “Vukovar u Rijeci” održana je u petak navečer, devetu godinu za redom, a Dan sjećanja na Vukovar Riječani i Vukovarci obilježili su druženjem i mimohodom uz zajedničku molitvu i paljenje svijeća na Mostu hrvatskih branitelja.

Manifestacija je počela u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji gdje su vukovarski branitelji i branitelji iz Rijeke govorili o svojim iskustvima iz Domovinskog rata, a predstavljena je i knjiga Tanje Belobrajdić “Crni kaput”, koja govori o događanjima iz toga doba u Vukovaru. Autorica Tanja Belobrajdić dobitnica je ovogodišnje književne nagrade „Josip i Ivan Kozarac“ u kategoriji roman prvijenac, sudionica je Domovinskog rata i obrane Vukovara i umirovljena časnica hrvatske vojske.

Nakon toga su gimnazijalci i drugi okupljeni u sušačkoj gimnaziji u koloni krenuli prema Mostu hrvatskih branitelja u središtu Rijeke. U isto vrijeme, druga skupina građana, predvođena navijačkom skupinom Armada, krenula je iz Vukovarske ulice na zapadnoj strani Rijeke. Obje skupine susrele su se na Mostu hrvatskih branitelja gdje je riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio molitvu za sve junake Vukovara.

Članovi Armade zapalili su 24 signalne baklje u spomen na 24. godišnjicu oslobođenja Vukovara.

Komentiraj